Je kent ze wel. Van die extra paar ogen aan de muur in de vorm van een groot zwart blikje cola. In eerste instantie zie je ze niet, maar áls je ze hebt gespot kunnen ze enorm grappig zijn. Stiekem weet je wel dat ze bedoeld zijn om misdadigers op te sporen, criminelen aan te pakken en inbraken tegen te gaan. Maar zo’n avondje stappen kan heel wat leuker worden met… beveiligingscamera’s.

Beveiligingscamera’s om eens flink hard te lachen

Iedereen doet het. Zich misdragen tijdens een avondje uit. Je wil je ‘van je beste kant laten zien’ tegenover je vrienden. Een beetje uitdagen, bravoure vertonen, macho zijn – zelfs de vrouwen. Je doet de gekste dingen, zo ook met beveiligingscamera’s. Als je er een in het vizier krijgt beeld je je in dat er een dikke bewaker van in de veertig naar het scherm zit te kijken aan ‘de overkant’, alsof hij in de beveiligingscamera’s gekropen is. Grappig als je je dat inbeeldt. Gniffelend kijk je naar je vrienden, je haalt je neus op en begint beveiligingscamera’s uit te dagen. ‘Kom dan,’ zeg je, ‘ik ben heus niet bang.’ In feite doe je niks verkeerd.

Leuk zo lang je geen wetten overtreedt

Beveiligingscamera’s zijn er natuurlijk voor om te beveiligen. Ze houden een extra oogje in het zeil en kunnen de politie helpen wettenschenders op te sporen. Toch zijn beveiligingscamera’s op een beschonken avond ook leuk voor andere dingen. Zoals denkbeeldige oude bewakers uitdagen. Denk je eens in hoe de beste man zou kijken – als ie er daadwerkelijk zat?! Gouden beelden zouden het zijn. Wat ook leuk is…? Eén woord. Potloodventer.

Potloodventer spelen bij beveiligingscamera’s? Zeker!

Iedereen is het erover eens dat uitdagen leuk is. Zeker als je daarmee indruk kunt maken bij je vrienden. Ze moedigen je aan verder te gaan en jij vindt de bevestiging leuk, dus dan ga je ervoor! Met een beetje alcohol op is de drempel sowieso lager, dus waarom niet… toch? Je kijkt in ‘het oog van het gebouw’ en denkt aan de man die er vast en zeker zou moeten zitten om alles in de gaten te houden. Al je vrienden staan achter je en het lijkt alsof ze in slow-motion juichen om hetgeen je te doen staat. Met een schreeuw trek je je broek omlaag, en daar sta je dan. Te strippen voor beveiligingscamera’s.