Laten we eerlijk zijn, het eten is altijd hét moment van de dag waar iedereen naar uit kijkt. Dat gevoel wordt nog veel sterker wanneer je gebruik maakt van een keramische bbq. Want met een keramische bbq zorg je ervoor dat je echt iets bijzonders op de (tuin) tafel zet. Zelfs nu het weer richting herfst begint te gaan, kun je met een keramische bbq nog prima uit de voeten. Misschien niet voor je hamburgertje of je saté’tje, maar toch zeker wel voor pulled pork, pulled chicken of gerookt vlees, gerookte vis of gerookte groenten. En dat is weer eens wat anders!

Gebruikmaken van de keramische bbq wanneer je kan

Wanneer je een keramische bbq aanschaft en in je tuin plaatst, denk dan alvast goed na over de komende seizoenen. Staat de bbq precies in de hoek van de tuin waar de wind gemeen kan waaien? Bouw dan een goede schutting, of kies een andere plek in je tuin. Want je wilt natuurlijk het hele jaar door gebruikmaken van je bbq. Je kunt hier namelijk zoveel meer mee dan met een gewone bbq. Je weet niet wat je ziet! Zelfs de complete kerstmaaltijd bereiden is op deze bbq echt mogelijk! Wat denk je van heerlijke gebraden kalkoen of suddervlees? Er kan zoveel meer dan barbecueën alleen!
Keramische bbq

Accessoires bij je keramische bbq

Je zult het zien wanneer je een kijkje neemt op bovenstaande site. Er zijn ontzettend veel accessoires beschikbaar om te gebruiken bij je keramische bbq. Denk aan gietijzeren pannen, rookoventjes, speciaal rookhout en diverse soorten en geuren houtskool. Je kunt er dankzij deze accessoires een echt bijzondere bbq-party van maken. En daarvoor hoeft heus niet altijd de zon te schijnen. Dankzij de stevige keramiek blijft deze bbq ook onder minder optimale omstandigheden prima op temperatuur. Hierdoor kun je echt eens uitpakken met de kerstmaaltijd!

Kookboeken speciaal voor de keramische bbq

Er zijn speciaal voor de keramische bbq hele boeken volgeschreven. Hierin staan heel veel originele gerechten en ook handige tips over het gebruik van rookhout, houtskool en alle accessoires. De gerechten die in deze kookboeken staan zijn niet perse erg lastig, maar wel net even meer bijzonder dan wat je normaal zelf op de bbq zou doen. Zo kun je, in alle seizoenen van het jaar, je vrienden en familie uitnodigen voor een heerlijke bbq. Er staan zelfs lunch-ideeën in deze kookboeken. Handig voor als je op tijd wilt beginnen met je feestje!