Voor het afspelen van geluid heb je een AUX kabel nodig. Zo simpel is het. Maar wist je dat je niet zomaar elke AUX kabel kunt gebruiken? Er zijn verschillen tussen de diverse kabels. En het is wel handig als je daarvan op de hoogte bent voor je je bestelling plaatst. Anders heb je je apparatuur alleen maar voor de sier staan. En daar is deze niet voor bedoeld.

Een geslaagd tuinfeest dankzij een AUX kabel

Stel, je geeft een feestje. De lente komt er weer aan, dus het wordt een tuin- of balkonfeestje. Harstikke leuk natuurlijk. Maar geen feest is compleet zonder (goede) muziek. En dus wil je je playlist van je telefoon over je boxen laten spelen. Dan heb je dus een AUX kabel nodig. Gewoon om je telefoon met de boxen te verbinden. Zo’n kabel kun je heel gemakkelijk online bestellen. Bijvoorbeeld via bovenstaande webshop. Het is dan wel even belangrijk dat je naar de uitgangen van zowel je telefoon als je boxen kijkt. Niet iedere AUX kabel is hetzelfde en ook niet iedere uitgang is hetzelfde. En het is wel zo fijn als alles past en werkt.

Stereo of mono met een AUX kabel

Natuurlijk wil je de beste kwaliteit geluid. In veel gevallen is het dan het beste om een stereo-kabel aan te schaffen. Op een AUX kabel kun je dat gemakkelijk zien. Er zijn dan twee cirkels om de plug gemaakt. Een cirkel wil dus zeggen dat de kabel alleen mono geluid doorgeeft.

Hoe berg je een AUX kabel goed op?

Soms hoef je een AUX kabel helemaal niet op te ruimen omdat je deze altijd in gebruik hebt. Bijvoorbeeld als deze aangesloten is op je stereo-installatie en je boxen. Maar soms is het handig om je AUX kabel na gebruik op te bergen. Bijvoorbeeld als je tuinfeestje is afgelopen. Het is dan goed om er rekening mee te houden dat je de kabel niet te strak oprolt. Dat kan beschadigingen aan de binnenkant geven. Hierdoor kan de geluidskwaliteit verminderen. Of zelfs helemaal weg zijn doordat je een breukje in de kabel veroorzaakt. Het is ook slim om de pluggen even in te pakken. Desnoods met een dopje van een pen. Zo weet je zeker dat ook deze niet beschadigen. Wanneer je de kabel hebt opgerold en je wilt niet dat deze weer uitrolt, kun je deze losjes vastmaken met bijvoorbeeld een touwtje. Ook een bindertje van bijvoorbeeld vuilniszakken is voor dit doel geschikt.