Of je nu een vergadering met veel mensen organiseert of met maar een paar mensen, een vergaderlocatie is wel zo prettig. Je wordt op kantoor toch afgeleid. En ook in een bouwkeet is de rust vaak ver te zoeken. Het is dan fijn als je een vergaderlocatie hebt waar je de ruimte hebt om op jouw manier te vergaderen. Of dat nu met z’n allen in een kring is, of allemaal aan tafeltjes als in een klas. Je kunt op de vergaderlocatie de ruimte naar jouw idee laten inrichten, speciaal voor jouw vergadering.

Een vergaderlocatie voor een grote groep

Een grote groep mensen wil je eigenlijk niet op kantoor hebben voor een vergadering. Daarom is het afhuren van een vergaderlocatie de perfecte oplossing. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de koffie en de thee en ook de lunch of het diner wordt geserveerd op tijden die je van te voren hebt afgesproken. Het enige waar jij nog over moet nadenken is de agenda voor de vergadering, het versturen van de uitnodigingen en de documentatie. Zelfs de techniek kan door het personeel van de locatie geregeld worden. Je moet wel even goed aangeven wat je wilt en wat je verwacht, maar dan komt het vast in orde.

Een vergaderlocatie voor een kleine groep

Zoals ik al zei, lijkt het wat overdreven om voor een paar personen een ruimte in een vergaderlocatie te huren. Toch kan zo’n ruimte veel rust en concentratie geven. En helemaal wanneer het gaat over vertrouwelijke zaken als de jaarcijfers of investeringen is het fijn als je niet gestoord wordt. Dat is dus gelijk het allergrootste voordeel van een vergaderlocatie. Jij bent niet in je eigen omgeving, maar je gesprekspartner ook niet. Niemand heeft dus “thuisvoordeel”. Na afloop van de vergadering kun je, al naar gelang het succes, samen gaan eten of elkaar de hand schudden en op weg gaan.

Een vergaderlocatie voor een presentatie

Juist voor een presentatie is een vergaderlocatie ideaal. Je weet zeker dat je alle stoelen zo kunt neer (laten)
zetten dat iedereen alles goed kan zien en horen. En dat is natuurlijk net de bedoeling van een presentatie. Of het nu gaat om een nieuw product of de overname van een ander bedrijf, je wilt wel dat je personeel goed op de hoogte gebracht wordt. En door dit op een locatie te doen, voorkom je indianenverhalen. Iedereen heeft hetzelfde gehoord en gezien.