Beheersen van de stroom aan bedrijfsafval kan voor ondernemers in het midden en klein bedrijf een probleem zijn. Veel ondernemers zoeken en oriënteren zich online op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Online zijn verschillende afvalinzamelaars te vinden. Deze partijen zijn in staat om het bedrijfsafval in te zamelen en te verwerken.

Soorten bedrijfsafval

Bedrijfsafval is onder te brengen in verschillende soorten. Er is karton en papierafval. Glasafval bestaat uit lege flessen en potten. Daarnaast is er nog plastic afval van bijvoorbeeld verpakkingen. Organisch afval bestaat uit afval dat natuurlijk afbreekbaar is. Hierbij kan gedacht worden aan planten en etensresten. Deze soorten afval kunnen allemaal gesorteerd worden. Daarna blijft de reststroom over, dit wordt restafval genoemd. Dit bedrijfsafval is niet meer te recyclen.

Voor al deze soorten bedrijfsafval zijn verschillende containers beschikbaar bij afvalinzamelaars. Er zijn dus groencontainers, papiercontainers en glasbakken beschikbaar. Deze containers zijn verkrijgbaar in uiteenlopende formaten. Deze uiteenlopende containers hebben formaten die geschikt zijn om binnen te plaatsen aangezien ze door een normale deur passen. Grotere containers zijn er ook maar die passen niet door een normale deur. Deze worden normaliter buiten het pand geplaatst.

Hulp bij het uitzoeken van de juiste containers

Het kiezen van de meest geschikte rolcontainers voor uw bedrijfsafval is nog niet zo eenvoudig. Er zijn veel formaten en soorten containers waaruit gekozen kan worden. Daarnaast dient een keuze gemaakt te worden tussen een container voor binnen of een container voor buiten. Het formaat van de container en de toegangsdeur van uw pand spelen hierbij een cruciale rol. Daarnaast dient een keuze gemaakt te worden over de frequentie waarin de afvalcontainer wordt geleegd. Er zijn mogelijkheden die verschillen van 2 keer in de week tot een keer in de maand. Wanneer de frequentie uiteindelijk niet helemaal blijkt aan te sluiten kan deze bij veel afvalinzamelaars tussentijds gewijzigd worden. Voor al deze lastige vragen kan men zich in de meeste richten tot een zeer bekwame helpdesk. Zij helpen u graag in de zoektocht naar de juiste container voor uw bedrijfsafval.

Zoektocht naar het juiste abonnement

Tegenwoordig zitten ondernemers en afnemers niet graag lang vast aan dezelfde partij aan de hand van een langdurig abonnement. Hierop wordt ingespeeld door verschillende afvalinzamelaars met kortlopende abonnementen. Er zijn vormen waarbij het abonnement een looptijd heeft van één maand. Hierdoor kan een ondernemer eenvoudig overstappen van inzamelaar. Een verkeerde keuze kan dan snel worden rechtgezet. Voordelen van een langer abonnement zijn wel dat er een band ontstaat met de afvalinzamelaar. Daarnaast is bij een langlopend abonnement het tarief vaak voordeliger.