Tijdens het bouwen, verbouwen en renoveren ontstaat vaak veel afval. Een groot gedeelte van de klus bestaat ook uit het verwerken van het afval. Dit is minstens zo belangrijk als de klus zelf. Het afvalmateriaal moet worden verzameld en verplaatst naar de gewenste plek. Het liefst ook nog gescheiden, afvalsoort bij afvalsoort. Zodat het afval na de klus direct kan worden verwerkt en gerecycled. In de natuur wordt steeds meer afval gevonden. Afval wat er niet hoort en door toedoen van de mens er gekomen is. Het is niet alleen slecht voor de natuur, ook voor de dieren en uiteindelijk voor de aarde. Daarom wordt afval weggooien, scheiden en het recyclen ervan steeds belangrijk. Alle kleine beetjes helpen.

Afvalcontainer huren

Zo kan u na de verbouwing uw afval ook goed verwerken en recyclen door bijvoorbeeld een afvalcontainer te huren. De afvalcontainer kan u buiten op straat zetten. Zo kunt u elke dag van de verbouwing het afval van die dag daar weggooien. Zo verzamelt u gedurende de klus het nodige afval om na afval dit tegelijkertijd te kunnen verwerken. Maar hoe komt u nou aan zo’n container? U kunt een container huren. Voor de aanvraag van een container is het handig om te weten welk afval u heeft. Zo kan de juiste afvalcontainer worden gehuurd. Er zijn bouw- en sloopafval containers, huisraad en grofvuil containers, schoon puin, beton en tegels containers, houtafval containers, tuinhout containers, tuin- en plantsoenafval containers, grond en graszoden containers en gemengd dakafval containers. Als u twijfels heeft over de afvalsoort, kan u altijd advies vragen aan de klantenservice. Vervolgens kunt u zelf het bezorgmoment bepalen. Op werkdagen kan de container al de volgende dag worden geleverd op het gewenste adres. De container wordt dan geleverd in de ochtend of in de middag. Houdt er rekening mee dat de containers worden geleverd met een vrachtwagen. Zorg dat er genoeg ruimte is om de container van de vrachtwagen te takelen. Ook moet er genoeg ruimte zijn voor de containers, de meeste containers passen op een parkeerplaats. Zorg dus voor een vrije parkeerplaats. Daarnaast is het ook erg handig om bij de gemeente te informeren of voor de plaatsing van een container een vergunning nodig is. Na deze voorbereidingen en de levering kan de container worden gevuld. Als de klus is afgerond of als de afvalcontainer tussentijds vol is, kan de afvalcontainer vervolgens worden opgehaald. Het afval wordt dan netjes weggebracht en verwerkt.

Bouw- en sloopafval container

Voor het verbouwen of renoveren van een gebouw ontstaat vaak bouw- en sloopafval. Dan kan u het best een bouwafval container huren. Het afval bestaat voornamelijk uit materiaal dat niet meer gebruikt kan worden, omdat het aan vervanging toe is of niet meer functioneert. Het bestaat voornamelijk uit hout, plastic, papier, steenachtig materiaal en metalen. Het bouw- en sloopafval wordt gesorteerd en voor 90% hergebruikt als grondstof.