Laten we het vandaag eens over herenmode hebben. We zitten namelijk al bijna een jaar in een lockdown. Dit heeft beste veel invloed op de manier waarop wij ons kleden. Vroeger droeg iedereen volledige pakken als ze naar werk gaan. Iedereen lette altijd veel op hun kleding, maar dat doen we nu niet meer. Als je in de ochtend wakker wordt zorg je er hooguit voor dat je een nette bovenkant aan hebt, maar de nette pantalon is vervangen met een joggingbroek. Laatst praatte ik met een oud-collega uit de kledingwinkel waar ik vroeger werkte. Zij vertelde mij dat er een enorme daling is in de vraag naar nette kleding. De “overhemden heren”, zoals zij ze noemt, zijn er bijna niet meer. Daarom praat ik namens haar vandaag over kleding, vergeet alsjeblieft niet jullie overhemden heren.

 

Wat verdwijnt er allemaal?

De “overhemden heren” en “lange jas heren” zijn praktisch verdwenen. Bijna niemand heeft ze namelijk meer echt nodig op het moment. De vraag van beide artikelen is enorm gedaald. Want we gaan nergens meer naar toe. De lange jas heren gaan nooit naar verkoopgesprekken toe, dat gebeurt gewoon vanuit huis. Ditzelfde geld voor de overhemden heren. Zij kopen geen nieuwe overhemden meer omdat je op een scherm niet kan zien hoe nieuw hun outfit is. Maar beiden zijn wel belangrijke artikelen in de kast van een man. Haar oproep is dan ook vooral, koop alsjeblieft nog steeds nieuwe overhemden heren. Ook al heb je misschien niet een nieuwe nodig, het houdt wel ons favoriete kleding zeken overheid. Ze durfde mij namelijk wel stiekem te vertellen dat voor een herenzaak zij de winst echt moest hebben van de overhemden heren en de lange jas heren. Dit zijn producten die altijd goed verkopen en die relatief winstgevend zijn voor kledingzaken. De lange jas heren zijn noodzakelijk om de winkels draaiende te houden.

 

Zal het tij weer keren?

Wel blijven ze in kledingwinkels optimistisch. Als men straks weer naar hun werk toegaan en ook weer naar andere bedrijven gaan zullen de overhemden mannen weer hun overhemden gaan kopen. Alleen is het maar de vraag hoelang de winkels dit gaan volhouden. Een winkel kan redelijk lang overleven op online-bestellingen. Maar de meeste lange jas heren willen het liefst fysiek in de winkel passen dus stellen ze hun aankoop uit. Ik hoop daarom dat de heren het ook durven om hun overhemden online te kopen met het risico dat het wellicht terug moet worden gestuurd. Het zal jullie favoriete winkels helpen en het helpt jullie om de overhemden heren te blijven.