Het spreekwoord “als je haar maar goed zit” zal je waarschijnlijk bekend klinken. Wat veel mensen niet weten is dat er een diepere betekenis aan dit spreekwoord vast zit. Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je haar goed zit en er goed uitziet, maar wanneer het haar er glanzend en verzorgd uitziet zegt dit ook iets over het lichamelijk welzijn. Dit vertaalt zich namelijk sterk naar de status van het haar. Om ervoor te zorgen dat je haar er glanzend en vol uitziet is een goede verzorging noodzakelijk. Daar lees je in deze blog meer over.

Voeding en vitamines

Wist je dat haar bestaat uit dode cellen die uit de bovenste laag van de huid groeien? En dat we gemiddeld zo’n 100.000 haren op ons hoofd hebben? En dat een haar gemiddeld drie tot zeven jaar oud wordt voordat deze uitvalt? Om al deze haren goed te verzorgen zijn voeding, vitamines en mineralen belangrijke elementen en noodzakelijk voor gezonde haargroei. Er zijn wel 13 verschillende vitamines en talloze belangrijke mineralen en spoorelementen. Deze zijn afkomstig uit onze voeding.

Wanneer het lichaam niet genoeg van deze stoffen binnen krijgt zal het haar er ongezond uitzien en zelf kunnen uitvallen. Andere redenen voor haaruitval zijn leeftijd, genetische bepaling, ziektes als infecties, stofwisselingsziekte of schildklierproblemen, stress en roken. Een aantal van deze oorzaken zijn helaas niet te voorkomen, maar een gezonde voeding en levensstijl heeft veel positieve effecten.

De juiste verzorging

Haarverzorging verschilt dus per situatie, maar daarnaast ook per haartype. Doorgaans wordt er onderscheid gemaakt tussen haarverzorging voor droog haar, vet haar, dun haar, roos en beschadigd haar. Droog haar wordt gekenmerkt door een ruw gevoel, gespleten punten en breekt makkelijk af. Dit kan komen door een te lage talgvetproductie, temperatuurinvloeden, een beschadigde haarstructuur en leeftijd. Bij vet haar wordt juist meer vet geproduceerd en kan moeilijk in model te brengen zijn. Temperatuurwisselingen kunnen hier grote invloed op hebben. Haar kan beschadigen door blootstelling aan de zon, kleuren, het gebruik van een stijltang, ga zo maar door. Welke verzorging jouw haar nodig heeft hangt dus af van jouw haartype.

Redken

Redken is een merk dat voor ieder haartype een uitgebreide collectie aan haarverzorging heeft ontwikkeld. Deze producten worden aangeraden door kappers en zullen voor ieder haartype een gewenst werking hebben. Zo is er een lijn die droog haar weer zacht maakt, een met speciale verzorging voor krullen, een dat beschadigd en futloos haar hersteld, een dat gekleurd of blond haar verzorgd, noem maar op. Ben je op zoek naar geschikte haarverzorging, kijk dan eens bij Redken.