Vroeger droomden wij allemaal van een bed dat een racewagen was of een prinsessenkoets. Want wie wil er nou niet zo wakker worden? Op jacht naar een kinderbed kan een leuk avontuur worden. Zeker wanneer uw kind ook nog een beetje invloed kan uitoefenen op het design van het kinderbed. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten bedden, dat het een hele uitdaging wordt om eentje te vinden in dat voldoet aan uw prijsklasse en aan de wensen van uw kind. Zo zijn er echt bedden als een racewagen of prinsessenkoets, een boomhut, een paleis of in de vorm van een caravan.

Alles erop en eraan bij uw kinderbed

Het belangrijkste voor als u een kinderbed koopt is dat het groot genoeg is voor uw kind, zodat u volgend jaar niet opnieuw het hele proces door het te lopen. Ook is het erg fijn als het bed een lattenbodem heeft, zodat daar het matras op kan liggen. Twee paar poten en vier planken om de lattenbodem op z’n te plek te houden en u heeft de basis van een goed kinderbed. Echter vanaf nu gaat het beginnen, namelijk wat wilt u erbij hebben? U kan kiezen voor een kinderbed met lades onder het bed, zodat al het speelgoed daar opgeborgen kan worden. In plaats van lades kan u ook voor een uitschuivend bed kiezen. Dit bed bevindt zich onder het bed van uw kind en is perfect voor als u kind vaak logeetjes heeft.

Bij een kinderbed kan u ook een bijhorend nachtkastje aanschaffen. Dan heeft u alles in dezelfde stijl van het bed en kan uw kind zijn/haar boekjes en spulletjes opbergen zonder dat het zijn/haar bed uit moet. U kan ook kiezen voor een iets hoger bed, hierbij is er onder het bed een soort kruipruimte waar uw kind spullen kan opbergen. Dit is een ideaal type kinderbed wanneer uw kind een kleine kamer heeft en geen ruimte voor een speelgoedkast.

Het veiligste voor uw kind

Wanneer u opzoek gaat naar een kinderbed wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat het bed veilig is voor uw kind. U wilt uiteraard dat uw kind er veilig op kan slapen, erop kan spelen en erlangs kan rennen zonder dat het ergens aan blijft haken. Het is dan goed om de verschillende materialen te bekijken en om te beslissen wat het beste bij uw kind past. De meeste bedden bestaan uit hout, kunststof of metaal. Hierin zijn verschillende voor- en nadelen, een voordeel van een houten kinderbed is dat het tijdloos is en dus geen trendartikel waardoor je er erg lang mee kan doen. Een voordeel van metaal is dat het enkel een bedkader is. Hierdoor kan u het kinderbed helemaal zelf verder aankleden zoals u dat wilt.