Met een houten overkapping voeg je in korte tijd een complete tuinkamer toe aan je huis. Denk eens aan alle avonden dat je langer buiten kunt zitten. Je kunt natuurlijk ook een houten overkapping maken voor je auto of de fietsen. Als je maar het juiste hout kiest. Dan haal je sowieso kwaliteit in je tuin waar je jarenlang plezier van gaat hebben.

Een houten overkapping aan je huis

Een houten overkapping aan je huis wordt ook wel een veranda genoemd. En dát klinkt me toch een potje chique! En dat terwijl je de houten overkapping in een mum van tijd geplaatst kunt hebben. Je hoeft de veranda alleen nog maar even in te richten en de lange zomeravonden kunnen voor jou en je gezin niet meer stuk. Omdat je de overkapping aan je huis bouwt, kun je zelfs gebruik blijven maken van de WiFi. Dus, tablet mee en lekker series bingen op je loungebank. Zie je het al voor je?

Een losse houten overkapping

Je kunt ook kiezen voor een losse houten overkapping. Dat is meer een soort van halfopen blokhut. Dat is natuurlijk érg gaaf als je een grote tuin hebt. Je creëert dan meerdere comfortabele zitjes en als je het slim aanpakt, heb je juist in deze houten overkapping lekker lang zon. Dat is pas echt genieten. Je kunt, als je het echt grondig aanpakt, zelfs elektriciteit aanleggen naar je halfopen blokhut. Zo kun je er prima een koelkastje neerzetten. Hoef je zelfs je huis niet meer in om iets te drinken te pakken. Net buiten de halfopen blokhut zet je de vuurkorf en het genieten kan beginnen!

Een houten overkapping gebruiken als carport of fietsenschuurtje

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt je houten overkapping gebruiken voor wat jij maar wilt. Je kunt altijd kiezen voor een bouwpakket, maar als je zelf een ontwerp hebt gemaakt kun je via de site heel gemakkelijk alle planken, palen, schroeven en andere materialen bestellen. Zo kun jij zelf je eigen ontwerp goed en degelijk in elkaar zetten. Het hout dat je bestelt is in de meeste gevallen hardhout. Dit gaat lekker lang mee en je hoeft het eigenlijk niet te behandelen. Wanneer je graag wilt dat de kleur blijft zoals ‘ie is, zet je de palen en planken in de olie. Wil je er een echte blikvanger van maken? Denk dan eens aan beits in een hippe kleur. Het is jouw ontwerp, dus jij bepaalt.