U kent vast wel iemand of misschien bent u zelf weleens in contact gekomen met wijn bedrukken. Vaak wordt wijn bedrukken gebruikt om een jubileum te vieren. Dit kan een verjaardag zijn maar ook wanneer iemand al 20 jaar in dienst is bij een bedrijf kan wijn bedrukken een leuk cadeau zijn. In deze blog zal ik uitleggen waarom u wel of niet moet kiezen voor het bedrukken van wijn. Daarnaast zal ik evalueren of dit relatiegeschenk excentriek is of dat het een veelbelovende trend is. Ten slotte zal ik uitleggen waar u deze geschenken kan laten bedrukken en hoeveel dit ongeveer kost.

 

Wijn bedrukken: wel of niet doen

Wanneer u bovenstaande tekst leest kan ik me zo voorstellen dat u nog niet precies weet wat bedoeld wordt met wijn bedrukken. Wijn bedrukken is een uitvinding die is gedaan om bedrijven te promoten. Wanneer een bedrijf namelijk een wijnpakket uitgeeft met hun eigen logo erop is het effectiever dan reguliere wijnpakketten. Dit geldt zowel voor de klant als voor het bedrijf. Voor de klant is het cadeau wijn bedrukkenpersoonlijker omdat het bedrijf extra moeite doet voor hem/haar. In het geval van het bedrijf is het dan weer aantrekkelijk omdat de naam van het bedrijf door de klant wordt doorgegeven. Denk maar eens aan wanneer een potentiele klant bij een vaste klant op bezoek gaat en vervolgens uw wijn ziet. Op deze manier trekt u als bedrijf dus ongemerkt toch nog iets extra’s uit uw klanten. De laatste jaren is het bedrukken van wijn ook voor particulieren toegankelijk. Dit heeft te maken met het internet. Een online bedrijf kan de pakketten immers toch vrijwel overal heen sturen. Waarom is het nou precies zo aantrekkelijk voor particulieren om wijn te bedrukken? Dit heeft te maken met het persoonlijke laagje van wijn bedrukken. Het geeft toch een extra stukje waardering om te kiezen om een wijntje te laten bedrukken. Bovendien is de gemiddelde prijs van het bedrukken van de wijn sterk gedaald. Dit heeft met belangrijkste reden dat door het internet de kosten zeer laag gehouden kunnen worden.

 

Wijn bedrukken voor de lange termijn geschikt?

Met wijn bedrukken gaat het op dit moment goed. Er is veel vraag naar en de aanbieders komen met een passend aanbod. De vraag is nu of wijn bedrukken geschikt is voor de korte of lange termijn. In de toekomst kijken kan ik natuurlijk niet maar ik denk dat met de elementen van wijn bedrukken in het achterhoofd houdend dat het geschikt is voor de lange termijn. Er zal immers altijd animo voor wijn en een persoonlijk cadeau bestaan.